postthumb
4-6
7 h
Pearoog
Maitsev

Pikalt ahjus küpsenud pardikoivad

See retsept on kõikidele neile, kellel on kodus olemas suur püüküttega ahi. Kui oled ahju ära kütnud ning ahjuukse ning siibri kinni lükanud, siis oota paar tunnikest. Sel ajal valmista ette pardikoivad, pista need malmpotti ning pane need seejärel ahjukuumusesse hõõguvate süte juurde küpsema – 7 tunni pärast on valminud uskumatult pehmed pardikoivad. Krõbeda naha ning suussulava pardilihaga.

Koostisosad

    • 3 dl odrakruupi
    • 6 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • soola, pipart
    • 4 loorberilehte
    • ca 2 dl vett
    • 1 sl valgeveiniäädikat
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 1 sl demerera suhkrut
    • 3 porgandit

Valmistamine

Loputa kruubid korralikult voolava vee all ning pane seejärel malmpotti põhja.  Hõõru pardikoivad soola ja pipraga korralikult kokku ning aseta malmpotti. Lisa loorberilehed. Sega kokku vesi ja äädikad ning vala potti. Koori porgandid, lõika väiksemateks tükkideks ning lisa samuti vormi. Kõige lõpuks raputa peale suhkur. Kata pott kaanega.

Küpsetamine. Kui oled suure ahju ära kütnud ning söed hõõguvad soovitult, siis sulge ahjuuks ja siiber. Paari tunni pärast ava uks, pane pott pardikoibadega ahju etteotsa (mitte süte peale) ning sulge uuesti uks. Lase ahjus lihal küpseda umbkaudu 7h.

Potti tekkinud hautamisvedelikkust valmista kaste!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun