postthumb
4
1 h 10 min
Lõunasöök

Pikkpoiss kalkuni ja kinoaga

Öeldakse, et tervislik toitumine on puhtalt valikute küsimus. Samas on see ka väga individuaalne – mis sobib ühele, ei pruugi sama tulemust anda teise puhul. Seetõttu peaks eeskujude jäljendamine toitumises olema ennekõike inspiratsiooniallikaks.
Et just nimelt seda pakkuda, jagan teiega oma lähenemist päevamenüüle, mida kõige enam naudin ja mille sarnast võimalikult tihti saavutada püüan.
Julget katsetamist ja “oma” menüü otsimist!

Koostisosad

    • 1 kruusitäis keedetud kinoat
    • 450 g ehk 1 pakk hakitud kalkuni kintsuliha
    • 1 sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 1 riivitud porgand
    • 75 ml piima
    • tüümian, piprasegu (must pipar, tšillipipar), meresool
    • hakitud värkset peterselli

Valmistamine

Soojenda ahi 180⁰C. Sega omavahel kinoa, tüümian, piprasegu ja piim. Seejärel haki sibul ja küüslauk ning riivi juurde porgand (võib ka blenderis kõik koos peeneks purustada). Sega see kokku hakitud kalkuniliha ja kinoa seguga. Maitsesta soolaga. Tõsta segu piklikusse ahjuvormi ning küpseta ahjus 60 minutit (või kuni sisemine temperatuur on üle 70⁰C).
Serveeri: Puista peale värsket peterselli ja serveeri meelepärase kastmega.

Head isu!

Retsept: Henri Ruul

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun