2 tk
1 h
Pirukad
Klassika
Pitsa – lihtne tainaretsept pitsapõhja valmistamiseks!
Siin on lihtne pitsapõhjaretsept, millele katteks võid lisada endale meelepäraseid komponente! Näiteks valmista üks korralik pitsa tomatikastmest, linnulihast, ürtidest ja juustust! Selle retseptiga võid katteks lisada mida iganes!
Koostisosad
-
- 1 sl (kuhjaga) kuivpärmi
- 1 tl suhkrut
- 400 g nisujahu
- 100 g maisijahu
- 1 sl peenikest meresoola
- 3-3,5 dl leiget vett
- 2 sl oliiviõli
Valmistamine
Sega kuivained omavahel. Lisa vesi ning sõtku tainaks. Kasuta alguses 3 dl vett ning vajadusel lisa täiendavalt juurde. Sõtkumise lõpu poole lisa oliiviõli. Sõtku kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Lase sel 45 kraadises ahjusoojas kerkida 15-30 minutit. Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast ketas. Aseta tainakettad ahjuplaadile või tõsta õliga piserdatud koogivormi. Lisa meelepärased kattekomponendid ning küpseta ahju alumises osas 250 kraadi juures juustu sulamiseni (ca 20-30 minutit).