Pošeeritud muna suitsukanakrõbedikuga
See on üks korralik ampsukas, milles on kõik täisväärtuslik olemas, veidike ka kiirtoidu hõngu aga kõik normaalsuse piirides ikkagi. Suitsukanakrõbedik on oma nimele kohaselt väga krõbe, kergelt suitsuse alatooniga ja sobib hästi lisandina munatoitude juurde, väga mõnus!
Koostisosad
-
- 4 cm paksune saiaviil
- 100 g herneid
- cheddari juustu
- 1 muna
- 50 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba
- rapsiõli friteerimiseks
- sidrunimahla
- oliiviõli
- sool/pipar
Valmistamine
Lõika saiast 4 cm paksune viil ja lõika sellest välja rõngas. Prae pannil sai igast küljest kuldseks.
Keeda herneid 2-3 minutit, kurna ja kalla herned blendrisse, lisa juurde 2 tl oliiviõli, 2 jääkuubikut ja blenderda ühtlaseks massiks. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Jahuta hernepüree kiirelt.
Rebi suitsustatud broilerikoivalihast pikad ribad ja friteeri kuumas õlis kuldseks.
Pošeeri muna. Selleks löö muna väiksesse madalapõhjalisse anumasse katki. Aja vesi keema ning alanda kuumust, et poti põhjast tuleks väikeseid mulle, siis on kuumus piisav. Tõmba lusikaga vee sisse keeris ja kalla muna vee lähedalt keerisesse. Lase munal 2-3 minutit vees valmida. Tõsta muna vahukulbiga veest välja ja aseta paberrätikule nõrguma. Maitsesta soola ja pipraga.
Lao kõik komponendid kokku. Alusta saiast, hernest, juustust, munast ja kõige peale aseta suitsukanakrõbedik.
Sellest samast hernepüreest saab väga edukalt valmistada hernepestot, kui lisad juurde parmesani ja seedermänniseemneid!
Naudi!