Punapeedi-kanapirukas
Talvine periood on suurepärane aeg pirukate tegemiseks ja söömiseks. Seda pirukat on lihtne valmistada ja sobib söömiseks nii soojalt kui külmalt.
Koostisosad
-
Pirukapõhi
- 100 g võid
- 200 g jahu
- 1 muna
- Näpuotsaga soola
-
Täidis
- 1 suur punapeet (toores)
- 1 suur sibul
- 110 g punase veini äädikat
- 100 g vett
- 100 g suhkrut
- sool
- 3 tüümiani oksa
- 4 muna
- 170 g hapukoort
- 4 küüslauguküünt
- 75 g sinihallitusjuustu
- 300 g Rannamõisa broilerifileed
- oliiviõli
- sool/pipar
-
Sinihallitusjuustukaste
- 50 g sinihallitusjuustu
- 100 g kohvikoort
-
Serveerimine
- Sinihallitusjuustukaste
- Peedi vinegrett
- Kõrvitsaseemned
Valmistamine
Kõigepealt valmista põhi: Selleks sega omavahel jahu,või, muna ja sool ühtlaseks massiks. Vormi sellest pall, kata kilega ja pane külmkappi 10 minutiks.
Täidise jaoks esmalt koori ja puhasta punapeet ning sibul. Lõika peet ja sibul pikkadeks ribadeks. Kalla väikesesse potti punase veini äädikas, vesi, suhkur, tüümian ja sool ning sega kuni suhkur lahustunud. Lisa potti juurde sibula ja peedi ribad ja keeda pool pehmeks. Tõsta potist peet ja sibul nõrguma. Vedelik jäta alles, seda saad pärast vinegrett kastmena kasutada.
Lõika broilerifilee ribadeks ja pruunista kergelt pannil ning maitsesta soolaga.
Kalla kaussi munad, hapukoor, riivitud küüslauk, 75 g sinihallitusjuustu ja maitsesta soola ning pipraga ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks.
Suru taigen 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukapõhjale kanafileeribad, sibula ja punapeedi ribad ning vala üle muna-hapukooremassiga.
Pane pirukas ahju 175 kraadi juurde ja küpseta 25-30 minutit.
Lõpetuseks valmista sinihallitusjuustukaste. Selleks riivi potti sinihallitusjuust ja kalla juurde kohvikoor. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane konsistents. Eemalda tulelt.
Serveeri pirukat sinihallitusjuustukastme, peedi vinegreti ja kõrvitsaseemnetega.