4-le
Grilltoidud
Rabarberi-ingveri marinaadis kanavardad
Kevad ja varased aiasaadused pakuvad söögiarmastajatele tavaliselt 2 kauaoodatud asja korraga: rabarber ja soojad (või vähemalt tibake soojemad) grilliilmad. Kevadisest rabarberist on hea teha erinevad küpsetisi, kuid see sobib imehästi ka liha marineerimiseks, muutes selle mõnusalt pehmeks ja kergelt hapukaks.
Koostisosad
-
- 3 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
- 2 keskmist rabarberivart (u 200 g)
- 2 tl ingverit
- 2 sl valge veini äädikat
- 2 sl oliiviõli
- 2 tl suhkrut
- soola
- pipart
Valmistamine
Tükelda filee suupärasteks tükkideks. Koori ja haki rabarber, lisa suhkur ja ülejäänud ained. Jäta liha u 4 h marinaadi seisma. Seejärel lüki liha tihedasti vardasse, lisada võid meelepäraseid köögivilju. Grilli sütel, alguses kuumemal, hiljem vähem kuumemal temperatuuril, kuni broileritükid on pealt kuldsed.