Itaalia munaroog frittata
Frittata on Itaalia munaroog, mis on sarnane omletile, kuid frittata´t küpsetatakse ahjus ja täidis on kordades rikkalikum, kui omletil. Igatahes see on üks väga rikkalik ja tõeliselt maitsev hommikusöök. Selle valmistamine on väga lihtne ning valmib kiirelt.
Koostisosad
-
Lihapallid
- 300 g Rannamõisa kalkunihakkliha
- 1 tl teralist dijoni sinepit
- soola, pipart
- Oliiviõli
-
Frittata
- 0,5 punast sibulat
- 6 muna
- 75 ml rõõska koort 35%
- 1 tl teralist dijoni sinepit
- Peotäis kähar peterselli
- 0,5 punase tšillikauna
- Soola/pipart
- 30 g juustu
-
Kaste
- 200 g hapukoort
- 1 küüslauguküüs
- Hakitud rohelist sibulat
- Soola
Valmistamine
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kõigepealt valmista lihapallid. Selleks sega omavahel hakitud kalkuni rinnaliha, sinep ja maitsesta soola ning pipraga. Vormi sellest paraja suurusega pallid. Järgmisena koori sibul ja tükelda väiksemaks. Kuumuta pannil oliiviõli ning pruunista lihapallid ja sibul. Seejärel keera kuumus madalaks.
Frittata segu valmistamiseks klopi omavahel munad, koor, hakitud petersell ja tšilli ühtlaseks massiks. Seejärel maitsesta segu soola ja pipraga ning vala pannile lihapallide juurde. Riivi veidike ka juustu peale ning seejärel pane frittata koos panniga ahju, umbes 15-20 minutiks. Pann peab olema üleni kuumakindel, et seda ahju panna. Frittata on valmis, kui munamass on täielikult hüübinud.
Kastme valmistamiseks sega hapukoor, pressitud küüslauk, tükeldatud sibul ühtlaseks massiks ning maitsesta soolaga. Serveeri kastet koos frittataga.