Roheline salat kalkuniliha, köögiviljade ja aioli kastmega
Kohvik-restorani Katharinenthal peakokk Marwin Lindeberg pakub välja ühe mõnusa salatiretsepti, kus kalkun saab imehea maitse tänu eelnevalt valmistatud mee-köömnemarinaadile. See retsept on eelkõige köömnesõpradele, kuna lõpptulemusena omandab kalkun meeldivalt köömnese meki.
Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- Marineeritud kalkunirinnafilee
- 400 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
- 2 sl vedelat mett
- 2 sl köömneid köömneid
- 2 sl Dijon sinepit
- soola, pipart
-
Kaste
- 75 g majoneesi
- u 1 tl Worchesteri kastet
- 0,5 tl valge veini äädikat
- 2 küüslauguküünt
- 1 sl sidrunist pressitud mahla
- mett või granadillisiirupit
- soola, pipart
-
Lisandiks
- 50 g kappareid
- 4 sl rohelisi ube
- soola
- 2 suurt peotäit salatilehti
Valmistamine
Marineeritud kalkuniliha valmistamiseks lõika rinnafilee viiludeks. Sega omavahel mesi, köömned ja sinep ning maitsesta. Pane kalkuniliha marinaadi vähemalt paariks tunniks. Seejärel pruunista pannil kalkuniliha, maitsesta soola ja pipraga ning pintselda korra veel üle marinaadiseguga. Küpseta rinnafilee viile ahjus 180 kraadi juures u 15-20 minutit.
Kastme valmistamiseks purusta küüslauguküüned ning sega kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta mee või granadillisiirupi ning soola ja pipraga.
Friteeri kappareid kergelt. Seejärel aseta need küpsetuspaberiga laotud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures u 15-20 minutit.
Keeda ube kergelt soolaga maitsestatud vees mõni minut, nõruta. Seejärel aseta taldrikule oad, salatilehed, viilutatud kalkuniliha, kapparid ning kaste.
Proovi sama marinaadi valmistada ka pardi- või broilerifileega.