Roheline salat sinepise pardifileega
Värvuselt üdini rohelise salati teeb maitsvaks basiiliku pesto, mille lisamisega koonerdada ei ole mõtet. Soovi korral võib selle asendada ka tomatipestoga ja pardi asemel tasub salatit proovida ka õhukeste broilerifilee viiludega, mida on koos spinatiga pannil praetud.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed (kokku ca 550 g)
- 2 küüslauguküünt, viilutatuna
- 4 tl teralist mahedat sinepit
- soola, pipart
- 1 karp salatisegu
- 200 g aedube
- 100 g spinatit (külmutatuna)
- 1 avokaado
- 100 g värsket kurki
- 2 sl basiiliku pestot
- õli praadimiseks
Valmistamine
Lõika pardi rinnafilee nahapoolele sälgud ilma liha vigastamata ning tõsta nahapool all külmale pannile. Keera pliidi kuumus keskmisest veidi tugevamale ning küpseta fileetükke kuni nahapool on jumekas ja krõbe. Raputa liha pinnale julgelt soola ja pipart ning pööra ümber. Raputa ka nahale soola ja pipart. Prae igast küljest ca 2 minutit. Tõsta fileetükid fooliumile ja määri mõlemale poole sinepit. Jaota küüslauguviilud lihade alla ja peale. Vajaduse korral lisa veel pipart ja soola. Mässi foolium tihedalt kokku ning küpseta liha 200 kraadi juures 7-8 minutit. Seejärel tõsta liha välja ja jäta 10 minutiks lihtsalt fooliumi sisse seisma. Samal ajal valmista salat. Selleks prae pannil spinatit koos aedubadega, maitsesta soolaga ning jäta jahtuma. Sega kausis salatisegu, tükeldatud avokaado, ribadeks lõigatud kurk ja pesto. Kõige lõpuks sega juurde ka spinat ja aedoad. Lõika liha õhukesteks viiludeks ning serveeri salatiga.
Ära unusta: lase kindlasti pardifileel pärast küpsemist fooliumis 10 min rahuneda!
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)