Rõõsa peedisupp pardilihaga
Sellest retseptist saab suurepärase maitsega pardiliha-peedisupi. Lisaks suurepärasele maitseelamusele on ka valmistamine äärmiselt lihtne, tee vaid mõned ettevalmistused ning seejärel unusta pott lihtsalt 45 minutiks tulele. Retsept pärineb Ragne Värki kokaraamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini”.
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- 1 varsseller
- 1 suurem porgand
- 1 suurem kartul
- 250 g peeti, koorimata kogus
- 2 loorberilehte
- mõned tüümianioksad
- 8 dl vett
- soola, pipart
Valmistamine
Pane pardikoivad naha pool all potti ning pruunista keskmisel kuumusel kuni rasva hakkab potipõhja tekkima. Lisa potti viilutatud varsseller, väiksemateks tükkideks lõigatud porgand ja kartul. Sega kergelt ning kui pardikoiva nahk on juba kuldne, pruunista ka teiselt poolt. Koori ja tükelda peet ning lisa potti. Lisa ka loorberilehed, tüümianioksad ja vesi (vesi peab õrnalt katma koibasid). Maitsesta soola ja piprga ning lase vaiksel tulel podiseda 45 minutit. Vahepeal eemalda supile tekkinud vaht.
Soovi korral püreesta supp (eelnevalt eemalda loorberilehed ja tüümian) ning serveeri koos tükeldatud pardilihaga