3-4
30 min
Pearoog
Lihtne
Salvei ja seesamiõliga küpsetatud pardifilee
Seesamiõli annab pardile veidi idamaisust ja sobib hästi serveerimiseks koos munanuudlite või rohke värske salatiga, millele on lisatud röstitud seesamiseemneid.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
- soola, pipart
- 4 tl seesamiõli
- 4 tl sojakastet
- 1 suur peotäis salvei lehti (ca 30 lehte)
Valmistamine
Tõsta liha nahapool all külmale pannile. Keera pliit keskmisele kuumusele ja prae 8-10 minutit kuni nahk on kuldpruun ja krõbe. Raputa peale soola ja pipart. Pruunista ka teist poolt ja külgi minutike. Nirista fooliumile seesamiõli ja sojakaste ning laota peale salveilehed. Tõsta ka liha fooliumile, nirista peale veel törts seesamiõli ja sojakastet, veidi soola ja pipart ning mässi foolium tihedasti kokku. Küpseta 200 kraadi juures kuni 10 minutit. Jäta fooliumisse veel ca 10 minutiks järelküpsema.