Šampinjonisupp küülikupuljongiga
Küülikut valmistades on kõige apetiitsemad ning sobilikud serveerimiseks esi- ja tagakäpad. Rindkere jääb aga tihtipeale haudepotti. Siin üks maitsev retsepti-idee, kuidas kasutada ära küüliku rindkeretükke.
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud küüliku seljaosa
- soola
- 1 l külma vett
- 3 loorberilehte
- 6 pipratera
- 1 sibul
- 2 sl maisitärklist
- 3 sl soja
- 1 sl hoisin-kastet
- 1 sl laimimahla
- 2 sl riivitud ingverit
- 200 g šampinjone
- 100 g külmutatud herneid
Valmistamine
Pane veega täidetud potti küüliku seljaosad ning aseta pliidile madalale kuumusele. Lisa loorberilehed, pipraterad ning viiludeks lõigatud sibul. Kata pott kaanega ning lase vaikselt podiseda ca 1,5 tundi. Umbes pool tundi enne lisa sool. Puhasta šampinjonid ning lõika õhukesteks viiludeks. Sega omavahel tärklis, soja, hoisin-kaste, laimimahl ja riivitud ingver ning sega sisse šampinjoniviilud. Lase šampinjonidel marineerida puljongi valmimisel.
Kui puljong on valmis nõruta vedelik teise potti ning aseta uuesti pliidile. Lisa segades juurde šampinjonid (koos marinaadiga) ja herned, kuumuta keemiseni. Eemalda küülikuliha luudelt, haki noaga väikemaks ning lisa supile. Serveeri.
Foto: Ragne Värk