6
1 h
Pearoog
Gluteenivaba
Särtsakas kalkunikarri
See on mõnusalt vürtsikas kalkunikarri. Sobib imehästi jahedatel ilmadel oma mõnusa vürtsikusega.
Koostisosad
-
- 400 g Rannamõisa kalkuni rinnafileed
- 2 sl oliiviõli
- 1 punane sibul
- 1 küüslauguküüs
- 20 g ingverit
- 16 g punast tšillit
- 0,5 tl vürtsköömneid
- 1 tl punase karri pastat
- 500 g tomatipastat
- 100 ml vett
- 200 g kookospiima
- soola/suhkrut/tšillipipart/lehtpeterselli/laimi
Valmistamine
Tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšilli peeneks ja kuumuta need potis oliiviõlis klaasjaks. Tükelda kalkuni rinnafilee väiksemateks tükkideks ning lisa potti, pruunista igast küljest. Järgmisena lisa potti vürtsköömned, punase karri pasta, tomatipasta, vesi ja kookospiim. Kuumuta keemiseni ning hauta madalal tulel. Maitsesta kaste soola, suhkru ja tšillipipraga.
Serveeri juurde (jasmiini)riisi, lehtpeterselli ja laimi.
Soovi korral võid lisada kastmele toekuse lisamiseks ka kikerherneid!