Seesamimaitseline kanafilee
Hiina põhjaosast pärit populaarne toit, mis kodumaal kannab nimetust pang pang gai.
Tegemist on hästi lihtsa moodusega ja samas annab kolmekordse seesamiga (seesamiõli, -pasta ja –seemned) maitsestatud kanafilee tõeliselt põnev suutäis. Traditsiooniliselt võib seda serveerida Hiina kapsast salatipadjal, kui kindlasti võib ehitada ka rikkalikuma salati, kasutades erinevaid köögivilju ja salatilehti. Ning miks mitte teha ka üks maitsev ja rikkalik einevõileib seesamikanaga.
Koostisosad
-
- 1 suurem Rannamõisa jahutatud broilerifilee (ca 300 gr)
- Mõned tilgad seesamiõli
- 2 spl seesamipastat ehk Tahinit (võib asendada ka maapähklivõiga)
- 1 spl sojakastet
- 1 spl kanapuljongit
- Veidi soola ja suhkrut
Valmistamine
Serveerimiseks hakitud Hiina kapsa lehti ning seesamiseemneid.
Aseta kana külma veega keema ning keeda ca 10 minutit. Tõsta potist välja ning lase veidi jahtuda. Rebi kanafilee väiksemateks tükkideks.
Sega kokku seesamiõli, seesamipasta, sojakaste, kanapuljong, sool ja suhkur. Sega kastet, kuni see muutub paksemaks ja ühtlaseks. Kalla kanatükkidele ja sega.
Serveerimiseks puista taldrikule hakitud Hiina kapsa ribasid, peale laota kanafilee koos seesamikastmega ning peale puista seesamiseemneid. Serveeri toatemperatuuril.
Fotod: Tuuli Mathisen