postthumb
Salatid

Seesamimaitseline kanafilee

Hiina põhjaosast pärit populaarne toit, mis kodumaal kannab nimetust pang pang gai.

Tegemist on hästi lihtsa moodusega ja samas annab kolmekordse seesamiga (seesamiõli, -pasta ja –seemned) maitsestatud kanafilee tõeliselt põnev suutäis. Traditsiooniliselt võib seda serveerida Hiina kapsast salatipadjal, kui kindlasti võib ehitada ka rikkalikuma salati, kasutades erinevaid köögivilju ja salatilehti. Ning miks mitte teha ka üks maitsev ja rikkalik einevõileib seesamikanaga.

Koostisosad

    • 1 suurem Rannamõisa jahutatud broilerifilee (ca 300 gr)
    • Mõned tilgad seesamiõli
    • 2 spl seesamipastat ehk Tahinit (võib asendada ka maapähklivõiga)
    • 1 spl sojakastet
    • 1 spl kanapuljongit
    • Veidi soola ja suhkrut

Valmistamine

Serveerimiseks hakitud Hiina kapsa lehti ning seesamiseemneid.

Aseta kana külma veega keema ning keeda ca 10 minutit. Tõsta potist välja ning lase veidi jahtuda. Rebi kanafilee väiksemateks tükkideks.

Sega kokku seesamiõli, seesamipasta, sojakaste, kanapuljong, sool ja suhkur. Sega kastet, kuni see muutub paksemaks ja ühtlaseks. Kalla kanatükkidele ja sega.

Serveerimiseks puista taldrikule hakitud Hiina kapsa ribasid, peale laota kanafilee koos seesamikastmega ning peale puista seesamiseemneid. Serveeri toatemperatuuril.

Fotod: Tuuli Mathisen

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun