Serrano singiga broilerifilee
Üks imelihtne ja maitsev retsept kanafileest, mille idee pärineb Jamie Oliverilt – siiski aga pisikeste omapoolsete mugandustega. Niimoodi valmistatud kanafilee jääb meeldivalt mahlane ning tänu serrano singile ka teistsuguse maitsega. Lisandiks kõrvale röstitud tomatid koriandriga, millest tekkib küpsetamisel ahjuvormi meeldiv kaste.
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatatud broilerifileest minutipihve või broilerifileed
- 2-3 kuhjaga tl Provansaal majoneesi
- 2 tl peenelt riivitud parmesani
- 2-3 viilu serrano sinki
- näpuotsatäis soola
-
Röstitud tomatid
- 500 g kirsstomateid
- 2 sl õli
- 1 sl palsamiveiniäädikat
- 0,5 tl peensoola
- 0,5 tl suhkrut
- 0,5 tl koriandriseemneid
Valmistamine
Pane kirsstomatid (võid koos vartega ahjuvormi pista) ahjuvormi. Raputa peale õli, palsamiveiniäädikat, soola ja suhkrut. Uhmerda koriandriseemned veidi peenemaks ning raputa tomatitele. Küpseta pöörõhuga ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Raputa kanalihast minutipihvidele (kui kasutad fileesid, tambi need eelnevalt toidukile vahel õhukeseks) peale veidi soola. Pane minutipihvidele majonees ja parmesan ning määri laiali. Kata serrano singiga nii, et see täielikult fileesid kataks. Kuumuta pannil veidi õli ning pane fileed singipool all pannile küpsema. Küpseta paar minutit, keera fileed ettevaatlikult ümber ning küpseta ka teiselt poolt 2-3 minutit. Paku koos röstitud tomatitega.
Võite röstimiseks tomatite vahele pista ka mõned pooleks lõigatud küüslauguküüned!