Sidruni-parmesanikana
Linnuliha on väga hõrk, kui seda õigesti valmistada ja mitte üle küpsetada. Siin on üks hõrk ahjukanaretsept.
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa broiler
- 0,5 sidrunit
- 125 g võid
- 1 granny smith õun
- 1 varsselleri vars ja lehed
- 4 sl parmesani
-
Ahjukartulid
- 6 kartulit
- Oliiviõli
- Meresoola
Valmistamine
Ahjukana jaoks lõika sidrun väikesteks sektoriteks. Õun, 100 grammi võid ja sellerivars lõika kuubikuteks. Sega omavahel sidrun, õun, 3 sl riivitud parmesani, või ja seller ning täida sellega broileri sisemus. Määri broiler pealt 25 grammi võiga ja 1 sl riivitud parmesaniga. Aseta broileri peale varsselleri lehed. Maitsesta broiler pealt soola ja pipraga ning pane ahjuvormi. Küpseta 150 kraadi juures 2 tundi ja 30 minutit. Vahepeal kasta broilerit välja eraldunud rasvaga.
Ahjukartulite jaoks koori kartulid, lõika sektoriteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna kartulid ja aseta ahjuplaadile. Maitsesta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund, 10 minutit. Enne valmimist suurenda kuumus 200 kraadini ja küpseta lõpuni.