postthumb
4
30 min
Pearoog

Siidriga hautatud broilerikintsud ja kreemjad hapukapsad

Tegemist on ühe sellise jõulusema roaga. Sobib muidugi valmistamiseks mistahes ajal, kuid sulatatud juustuga hautatud hapukapsad on need, mis sellest toidust pisut jahedamate ilmadega roa teevad. Kogu toidu hautamiseks sobib imehästi (pirni)siider, mis kogu roale täiendavalt kerge aimatava magusa noodi annab.

 

 

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 (ca 1-1,2kg) Rannamõisa jahutatud broilerikintsusid
    • 1 tl soola
    • 1 sl mett
    • 3 sl austrikastet
    • 0,25 tl kaneeli
    • 1 sl hakitud ingverijuurt
    • 500 g hapukapsast
    • 150 g toasooja sulatatud juustu
    • 1,5 dl (pirni)siidrit

Valmistamine

Maitsesta broilerikintsud soolaga, hõõru kokku mee, austrikastme, kaneeli ja inveritükkidega ning pane säilituskarbiga jahedasse maitsestuma u 30 minutiks.

Sega hapukapsas sulatatud juustuga ning laota ahjuvormi põhjale. Selle peale aseta maitsestatud broilerikintsud ning vala vormi siider. Seejärel pruunis ta lihatükke grillrežiimil paar minutit. Seejärel küpseta kaanega kaetult 180 kraadi juures 45-55 minutit.

Roa valmistamiseks võid kasutada ka broilerikoibi, -tiibu või -koivatükke.

Enne söömist lase maitsetel koguda ca 10 minutit.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun