Siidrimarinaadis broilerikoivatükid
Kiirelt valmiv marinaad linnulihale, koostisosadeks siider, sibul ja valgeveiniäädikas. Siider sobib linnuliha marineerimiseks imehästi, kuna tekitab kergelt äratuntavat siidrimaitset. Ideaalis hoia broilerikoivatükkevmarinaadis üleöö. Samas võid valmistada ka ühe-tunni-marinaadi, siis lihtsalt suurenda veidikene valgeveiniäädika kogust.
Retseptis kasutatavad broilerikoivatükid on aga Rannamõisa selle hooaja uudistoode. Tegemist on broileripoolkoivaga, millelt on kondiosa eemaldatud. Nii ongi järgijäänud vaid broilerikoiva ülemine osa, mida on hea grillida ja apetiitne serveerida.
Koostisosad
-
- 600 g Rannamõisa jahutatud broilerikoivatükke
- soola, pipart
-
Marinaad
- 2-2,5 dl õunasiidrit
- 1 sibul, viilutatuna
- 2 sl valgeveiniäädikat
Valmistamine
Sega marinaadi ained omavahel. Aseta broileritükid kaussi (nii suurde, et broileritükid täpselt ära mahuksid). Vala peale marinaad ning lase maitsestuda vähemalt paar tundi – kõige parem üleöö.
Enne grillima asumist patsuta koivatükid marinaadist kuivaks. Hõõru kokku soola ja pipraga ning pane grillile küpsema.
Foto: Ragne Värk