postthumb
4-le
1 h
Pearoog
Gluteenivaba

Soolaga küpsetatud kana

Selle retsepti järgi valmiv ahjukana vajab maitsestamiseks vaid soola ning pisut pipart. Tegelikult pärineb soolas küpsetatud kanaretsept kuulsalt kokalt Thomas Kellerilt, kelle sõnutsi jääb niimoodi küpsetatud linnuliha lõpptulemusena äärmiselt mahlane. Nii ongi – vaid soolaga maitsestatud kana jääb maitselt selge ja puhas ning tekstuurilt meeldivalt mahlane!

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • ca 2 tl soola
    • pipart

Valmistamine

Enne maitsestamist ja küpsetama asumist tõsta kana toatemperatuurile soojenema vähemalt 15 minutit varem.

Lõika kana lahti nö liblikaks (vaata täpsemat õpetust SIIT) . Seejärel hõõru kana mõlemalt poolt kokku soolaga. Tõmba rinna juurest nahk pisut eemale ning pista ka naha alla pisut soola. Raputa peale ka pipart. Seejärel küpseta kana ahjuvormis 200 kraadi juures 1 tund.

 

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun