Spinati-singipirukad
Nendest pirukatest leiad rohkelt mahlast täidist fetajuustu, spinati ja singi näol. Olemuselt üsnagi toitvad küpsetised, mis sobivad hästi nii hommikuse kohvi kõrvale kui ka õhtuse tee kaaslaseks.
Koostisosad
-
- 500 g pärmi-lehtainast
- 75-100 g spinatilehti
- 125 g fetajuustu
- 100 g Rannamõisa broilerifileesinki
- pipart
- 1 muna (määrimiseks)
Valmistamine
Kuumuta spinatilehti kuumal pannil kuni need on pehmenenud ja nö närtsinud. Seejärel sega juurde murendatud feta. Tõsta pann pliidilt ning lisa tükeldatud sink. Maitsesta veidikese musta pipraga.
Laota tainas lahti ning lõika sellest 10-12 ruutu. Jaota täidis tainalappidele ning tõsta üks nurk diagonaalis oleva nurga peale, et tekiks kolmnurk. Suru ääred tugevasti kahvliga kinni ning määri pirukaid pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni pirukad on kuldsed.
Foto: Ragne Värk