6-le
Pirukad
Suitsukalkuni quiche
Quiche ehk prantsuse koorepirukas on rammus ja rikkalik pirukas, mis justkui loodud piknikule kaasa võtmiseks. Täidises võid ubade asemel kasutada ka brokolit või sparglit.
Koostisosad
-
Põhi
- 70 g võid
- 3 suurt munakollast
- näpuotsatäis soola
- 3,5 dl jahu
- 4 sl külma vett
-
Täidis
- 100 g Rannamõisa suitsutatud kalkuni kintsuliha
- 100 g rohelisi ube
- 50 g riivitud juustu
- 2 dl vahukoort
- 2 muna
- soola ja musta pipart
- Värsket tüümiani
Valmistamine
Vahusta toasoe või. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munakollased. Lisa jahu ja vesi ning sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja vooderda sellega 6 väiksema pirukavormi põhi ja servad. Haki kintsuliha väiksemaks, keeda tükeldatud ube soolaga maitsestatud vees 4 minutit. Lao kintsuliha ja oad põhjale. Raputa peale juustu. Klopi segamini vahukoor ja munad. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kooresegu kõige peale. Kaunista tüümianiokstega ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.