Suitsukana-praemunakattega pitsa
See klassikalise põhjaga pitsa saab seekord katteks peale suitsukana, ohtralt juustu (mozzarella on kohustuslik!) praemuna ning salveid.
Koostisosad
-
Pizzapõhi
- 5 g kuivpärmi
- 0,5-1 sl tuhksuhkrut
- ca 325 ml leiget vett
- 400 g nisujahu
- 100 g maisijahu
- 1 sl peenikest meresoola
-
Kate
- tomatipastat
- 200 g Rannamõisa Suitsutatud broilerikoiba
- 300 g riivitud juustu
- 250 g mozzarella juustu
- 6 muna
- suur peotäis salveilehti
- meresoola, pipart
Valmistamine
Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega kahvliga läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega omavahel jahud ning sool. Lisa seisnud pärmi-veesegu ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ning lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla soojas 15 minutit kerkida.
Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast õhuke ketas. Aseta see õliga piserdatud ahjupannile ning määri pealt kokku tomatipastaga. Raputa peale broilerikoivast puhastatud suitsukanatükke. Kata riivitud juustu ning mozzarella viiludega. Aseta peale salveilehed. Kõige viimasena löö pizzale lahti 3 toorest muna. Raputa peale värskelt jahvatatud musta pipart ning maitsesta meresoolaga. Küpseta ahju alumises osas 250 kraadi juures seni kuni juust on pealt kuldne ning munad hüübinud. Serveeri.