5-6
1 h
Pirukad
Lihtne
Suitsukana-suvikõrvitsapirukas
Mahlane ja toitev pirukas, mida on hea pakkuda värske salatiga.
Koostisosad
-
Põhi
- 1 dl odrajahu
- 2 dl nisujahu
- 0,25 tl soola
- 150 g võid
- 2-3 sl külma vett
-
Täidis
- 2 sl majoneesi
- 1 tl mahedat sinepit
- 175 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
- 100 g suvikõrvitsat, riivituna
- 100 g riivitud juustu
- 2 muna
- 1 dl kohvikoort
- soola, pipart
Valmistamine
Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, näpi hulka või. Lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Aseta tainas võiga määritud vormi põhja ja äärtele (Ø22-23cm). Määri majonees ja sinep pirukapõhjale. Lisa tükeldatud kintsuliha. Laota peale riivitud suvikõrvits ning juust. Sega kokku munad ja koor, maitsesta soola ja pipraga ning vala pirukale kõige peale Küpseta 200 kraadi 30-40 minutit!