Supp röstitud tomatitega
Tomati-hooajal on kindlasti tomatisupp üks neid toite, mida kindlasti peab valmistama. Maitserikastest kodumaistest tomatitest valmistatuna on maitsev lõpptulemus garanteeritud. Kui aga tomatihooaega ei ole, võib retseptis kasutada kirsstomateid. Lihtsalt valmiv supp väärib proovimist igal ajal.
Koostisosad
-
Röstitud tomatid
- 750 g tomateid või kirsstomateid
- palsamiäädikat, oliiviõli
- 1 küüslauguküüs
- soola, pipart
- 0,5 sibulat
- 10 cm jupp porrut
- 1 tl hakitud pune
- 1 faye tomatimahl
- soola, pipart
- cayenne pipart
- 350 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuniliha
Valmistamine
Valmista esmalt röstitud tomatid. Pane need ahjuvormi, lisa sorts palsamiäädikat ning piserda üle oliiviõliga. Lisa purustatud küüslauguküüs ning maitsesta soola ja pipraga. Raputa vormis kõik segamini. Eelsoojenda ahi 200 kraadini, lülita sisse grillrežiim ning jäta tomatid ahju umbes 20 minutiks või seniks, kuni need on juba kergelt katki küpsenud.
Viiluta sibul ja porru. Pane sibulaviilud õliga piserdatud potis ning küpseta seni kuni need pehmenema hakkavad. Lisa porru ning küpseta kiirelt läbi. Lisa juurde hakitud pune, ahjus röstitud tomatid ning tomatimahl, sega läbi. Püreesta saumikseriga supp. Seejärel maitsesta soola, musta pipra ning cayenne pipraga.
Prae õliga piserdatud pannil hakkliha küpseks, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi, koos sellele sisse segatud hakklihaga.