Sütel küpsetatud õunasuflee, kalkuni kintsuliha ja pohlakastmega
Väga lihtne, maitsev ja üllatuslik grill-retsept, millega saab kohe kindlasti hakkama iga Linnuliha blogi lugeja. Lihtne ja maitsev suutäis sobib väga hästi eelroaks.
Koostisosad
Valmistamine
Riivi juust ja haki kalkuni kintsuliha peeneks. Sega komponendid omavahel kokku. Eemalda õunasüdame lõikajaga õunal südamik. Täida õunad tihedalt seguga ja keera fooliumisse (läikivam pool sissepoole) kompsudeks. Aseta õunad kuumale grillile küpseta 15 minutit või kuni õunad on küpsed. Kontrolli puidust grillvardaga õuna küpsus astet. Samal ajal kuumata vein keemiseni, lisa tüümian ja pohlamoos maitsesta ning lase kastmel keema tõusta. Keeda kastet tasasel tulel parajalt paksuks. Tõsta kaste tulelt ja jäta serveerimist ootama. Kui õunad on küpsed serveeri need mõnusal hapuka pohlakastmega. Kaunistuseks sobivad noored hernevõrsed.
Retsepti autor: Erlis Schönberg (Kodukokk2010)
Foto: Viljo Pettinen