Suupiste! Peedis marineeritud maks musta leivaga
See väga mõnus leivast valmistatud suupiste, mida katab kodujuust, peedis marineeritud kanamaks ning värske kurk. Sobib ideaalselt eelroaks!
Koostisosad
-
- 300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
- 125 g keedetud peeti
- 12 viilu musta leiba
- 6 tl sulatatud juustu
- 6 sl kodujuustu
- värsket kurki
- seesamiseemneid
- soola, pipart
Valmistamine
Puhasta maks kelmetest ning aseta säilituskarpi. Riivi peet ning sega kokku maksaga. Jäta maks maitsestuma vähemalt paariks tunniks kuni üleöö. Seejärel puhasta maks üleliigsest peedist ning prae kuumal üliga kaetud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Vahepeal kostita kindlasti maksatükke soola-pipraga.
Lõika leivaviiludest välja ümmargused kettad ning määri pooled pealt sulatatud juustuga. Kata ülejäänud leivaketastega. Seejärel jaga leivaviiludele kodujuust ning tõsta selle peale praetud maksatükid. Lõika kurgist pikad ribad ning lisa suupistele. Raputa üle seesamiseemnetega. Soovi korral võid lisada ka riivpeeti!