Suvikõrvitsa-kanalihaburger
Te ei kujuta ette, kui hästi võib üks burger maitseda. See on burger, mille vahelt võib leida mahlase suvikõrvitsaga rikastatud kanakotleti, mis maitseb nii mahlaselt ja kergelt. Lisaks täiendavad maitset kurgikaste, sinihallitusjuust ja wakame vetikasalati. Viimane loob värskust ning on asendatud värske salatiga!
Koostisosad
-
- 5 burgerikuklit
- 10 sl riivitud juustu
- 5 tl sinihallitusjuustu, murendatuna
- 5 tl mahedat sinepit
- 5 sl wakame vetikasalatit
-
Kaste
- 100 g hapukoort
- 100 g majoneesi
- 100 g marineeritud kurki
- soola, pipart, suhkrut
-
Kotletid
- 1 pk (450g) Rannamõisa jahutatud broilerihakklihasegu rinnafileest
- 300 g suvikõrvitsat, riivituna
- soola, pipart
Valmistamine
Kastme valmistamiseks haki kurk hästi peeneks ning sega ülejäänud komponentidega, maitsesta.
Sega kotleti komponendid omavahel, maitsesta soola-pipraga. Vormi käte vahel segust 5 ümmargust kotletti ning prae need pannil keskmisel kuumusel ühelt poolt kuldpruuniks. Keera kotletid ümber ning kata küpsetatud kotletipooled riivitud juustuga ning seejärel raputa peale sinihallitusjuust. Kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel küpseda mõned minutid.
Soojenda burgerikukleid ahjus, seejärel määri lõikepindadele kaste. Pane alumisele burgeripoolele küpsetatud suvikõrvitakotlet juustuga, selle peale määri sinep ning seejärel laota peale wakame vetikasalat. Kata teise burgerisaiaga ning serveeri.
Suvikõrvitsa võid asendada ka sama koguse kõrvitsa või peediga!
Kotlette saad paremini vormida kergelt märgade kätega!
Suvikõrvitsakotletid on gluteenivabad!