Suvikõrvitsa-singipitsa
Järgnevalt suvikõrvitsakattega pitsaretsept. Suvikõrvits, õrnkauge küüslaugumaitse, kohustuslik mozzarella ning sink vormivad pitsast ideaalse maitsekoosluse.
Koostisosad
-
Pizzapõhi
- 5 g kuivpärmi
- 0,5-1 sl tuhksuhkrut
- ca 325 ml leiget vett
- 400 g nisujahu
- 100 g maisijahu
- 1 sl peenikest meresoola
-
Täidis
- tomatipastat
- 2 küüslauguküünt, purustatuna
- 200 g Rannamõisa broilerifileesinki
- 200 g suvikõrvitsat
- 300 g riivitud juustu
- 250 g mozzarellat
- tüümianilehti
- värskelt hakitud estragoni
- soola
Valmistamine
Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega kahvliga läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega omavahel jahud ning sool. Lisa seisnud pärmi-veesegu ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ning lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla soojas 15 minutit kerkida.
Vahepeal lõika suvikõrvits kuubikuteks ning prae kergelt õliga piserdatud pannil küpseks. Maitsesta soolaga.
Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast õhuke ketas. Määri mõlemad kettad kokku tomatipastaga, raputa pizza peale laiali purustatud küüslauguküüned. Aseta peale õhukeseks lõigatud singiribad ning praetud suvikõrvitsakuubikud. Selle peale pane peeneks hakitud ürdid ning raputa üle riivitud juustu ja mozzarella-viiludega.
Küpseta pizzasid ahju alumises osas 250 kraadi juures seni, kuni juust on pealt sulanud ja kuldne.