Suvikõrvitsa-suitsukana frittata
Hetkel on minu söögilaual teretulnud kõik need toidud, kuhu saab kaasata praegu kasvavaid ning valmivaid aiasaadusi. Seetõttu viib minu hommikune teekond mind sageli enne tööd turult läbi. Täpselt samamoodi jalutasin eilegi turule ning haarasin sealt lisaks mustsõstra karbile kaasa kaks suvikõrvitsat, mis olevat sama päeva varahommikul korjatud..ja selles ma üldse ei kahtlegi, sest ostetud suvikõrvitsad olid veel mõnusalt kastemärjad. Õhtul (süüakse siiski tavaliselt hommikusöögiks või sooja suupistena) ühendasin omavahel itaallaste traditsioonilise frittata suitsukana ja suvikõrvitsaga. Lihtne munaroog, mis oma paksusele teeb kindlasti silmad ette meie tavapärasele omletile.
Koostisosad
-
- 300 g suvikõrvitsat
- 0,5 sibulat
- soola, pipart
- 1 purustatud küüslauguküüs
- peotäis salveilehti
- 8 muna
- 2 dl parmesani, riivituna
- 1 sl hakitud peterselli
- 200 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba
Valmistamine
Puhasta ja eemalda suvikõrvitsalt sisu ning lõika see kuubikuteks. Sibul haki peeneks. Kuumuta pannil veidi oliiviõli ning pane suvikõrvitsakuubikud ja sibul pannile, raputa peale veidi soola.. Küpseta, aegajalt segades, seni kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa purustatud küüslauguküüs ning salveilehed (osad jäta kaunistuseks). Küpseta veel mõni minut. Vahepeal klopi vahule munad, riivitud parmesan, hakitud petersel. Maitsesta soola ja pipraga.
Tükelda suitsukana väiksemaks ning raputa pannipeal olevale suvikõrvitsasegule. Vala peale muna segu ning küpseta madalal kuumusel. Vahepeal tõsta äärmiseid servi sissepoole, et muna hüübiks ühtlaseks. Kui muna on hüübinud pane pann ahju ülemisele siinile ning küpseta 225 kraadi juures seni kuni roog on pealt kergelt pruunistunud. Kaunista salveilehtedega.
Foto: Ragne Värk