Suvine külmsupp virsiku ja kalkunilihaga
Suvise hooaja üks nauditavamaid toite on kindlasti külmsupp. Selle saab üldjuhul kokku segada ainetest, mida külmkapis leidumas ning mis vajavad ärakasutamist – olgu selleks siis eelmisel päeval keedetud kartulid, grillimisest järelejäänud liha või hoopis tükike juustu. Külmsupp valmib kiiresti ning on meeldivalt jahutava toimega! Kui aega, siis lase supil enne söömist ca 30 min nö maitsestuda. Kui aega aga ei ole, siis naudi koheselt 😉
Koostisosad
-
- 125 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
- 5 konservvirsikupoolikut
- 2 suuremat keedetud kartulit
- 3 keedetud muna
- 50 g parmesani, riivituna
- 125 g värsket kurki
- kimbuke tilli
- soola, pipart, mahedat sinepit
- kõrvitsaseemne-või oliiviõli
- 1 l keefiri
Valmistamine
Lõika kalkunikintsuliha viiludeks ning seejärel väiksemateks tükkideks. Viiluta konservirsikud. Haki kartulid, munad, kurk ja aedtill, riivi parmesan. Pane kõik koostisained kaussi ning piserda üle kergelt õliga. Sega kõik ained omavahel. Maitsesta soola, pipra ning sinepiga. Seejärel vala juurde keefir, vajadusel maitsesta veel. Sega veelkord ning söö koheselt või lase maitsestuda ca 30 minutiks.