Täidetud bataat ja sidrunine kurgisalat
Bataat on hea ja eriti hea on see täidetuna, tuleb vaid leida endale meelepärane täidis.
Koostisosad
-
Sidrunine kurgisalat
- 1 varsselleri vars
- 0,5 sidruni mahl
- 2 tl suhkrut
- 1 sl hakitud peterselli
- 1 pikk värske kurk
- 0,5 avokaado viljaliha
- 0,5 Granny smith õuna
-
Täidetud bataat
- 1 väike bataat
- 250 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
- 6 kirsstomatit
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl kuhjaga päikesekuivatatud tomatipestot
- 2 sl + 1 sl riivitud parmesani
- Peterselli
- Oliiviõli
- Sool/pipar
Valmistamine
Sidrunise kurgisalati valmistamiseks tükelda kaussi varsseller ja petersell. Pressi juurde sidrunimahl, lisa 2 tl suhkrut ja sega ühtlaseks. Lõika spiraal lõikuriga kurk pikkadeks ribadeks ning lisa kaussi. Lõika avokaado ja õun viiludeks ning lisa salatile. Serveeri! Selle salati võid kõige viimasena valmistada, see valmib väga kiiresti! (Avokaado säilitamiseks aseta avokaado viilud sidrunivette ja kata anum fooliumiga).
Täidetud bataadi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika bataat pooleks ja pane 30 minutiks ahju. Eemalda lusikaga enamus baatadi sisust ja püreesta blendris ühtlaseks kreemiks.
Sega kausis omavahel hakkliha, tomatipesto, 2 sl parmesani ja kirsstomatid. Lisa juurde purustatud küüslauk ja püreestatud bataadi sisu. Sega omavahel ühtlaseks massiks.
Prae saadud segu kergelt pannil ja maitsesta soola ning pipraga.
Täida hakkliha-bataadi seguga tühjaks tehtud bataadid. Riivi peale parmesani juustu ja pane ahju 180 kraadi juurde 5-8 minutiks.
Serveeri täidetud bataate värske peterselli ja sidrunise kurgisalatiga.
Hakitud kalkuni rinnaliha asemel võid kasutada ka hakitud kalkuni kintsuliha!