Täidetud kalkunirull
Kalkuni täidiseks on kreemjas kitsejuust, sibulamoos, pohlad ja parmesani juust – imeline kombinatsioon!
Koostisosad
-
- 615 g Rannamõisa kalkuni rinnafileed
- 2 sl kreemjat kitsejuustu
- 2-3 sl pohlasid
- 3 sl riivitud parmesani juustu
- 25 g võid
- 1 sl oliiviõli
-
Sibulamoos
- 1 punane sibul
- 2 sl oliiviõli
- 150 ml punast veini
- 1 sl balsamiäädikat
- 2 tl kuhjaga fariinisuhkrut
-
Kaste
- 150 ml punast veini
- 2-3sl pohlasid
- 1 tl fariinisuhkrut
- sool
-
Sinepised juurviljad
- Oliiviõli
- Võid
- Kõrvitsat
- Porgandit
- Teralist dijoni sinepit
- Sool/pipar/muskaatpähklit
Valmistamine
Kõigepealt valmista sibulamoos. Selleks lõika sibul peenikesteks ribadeks. Kuumuta väikeses potis oliiviõli, lisa sibul ja pruunista. Vala juurde vein, balsamiäädikas ja suhkur ning lase madalal kuumusel kaane all podiseda, kuni sibul pehme ja vedelik karamelliseerunud. Jahuta sibulamoos.
Lõika kalkuni rinnafilee pikuti õhemaks nii, et liha ühte tükki jääks. Seejärel vasarda liha õhemaks. Aseta liha sisemisele poolele kitsejuust, sibulamoos, pohlad ja 2 sl parmesani ning maitsesta soolaga. Keera liha rulli ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, nii et liha kinnitamiskoht jääb alla poole. Määri liharull või ja oliiviõliga ja puista üle 1 sl parmesaniga. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 45 minutit. Seejärel eemalda liha ahjust ja mässi ettevaatlikult fooliumi.
Kalla lihast eraldunud vedelik väikesesse potti ja lisa juurde 2-3 sl pohlasid, 150 ml punast veini ja 1 tl fariinisuhkrut. Suru pohlad katki ja redutseeri kaste paksemaks. Maitsesta soolaga.
Juurviljade jaoks lõika kõrvitsast ja porgandist meelepärased tükid ning prae oliiviõli-või segus kuldseks. Vähenda kuumust ja lisa juurde teraline sinep ning kuumuta kuni juurviljad on parajalt pehmed. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.