postthumb
5
1 h
Pearoog
Gluteenivaba

Taipärane kookospiimas küpsetatud ahjukana

Üks kindlamaid viise, et terve kana ilusti läbi küpseks on eelnevalt selle lõikamine nö „ liblikaks”. Täpsemalt tuleb kana selgroo koha pealt lahti lõigata ning seejärel see ilusti lahti laotada. Lõpptulmusena on küpsemisaeg lühem, liha mahlakam ning ka maitserikkam! Serveeri seda rooga koos meelepäraste lisanditega! Gluteenivaba! Sobib Paleo toitlastele!

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • soola, pipart
    • 75 g toasooja võid
    • kimp värsket koriandrit
    • 400 g lahjat kookospiima
    • 2 dl puljongit
    • 1 tšillikaun
    • pöidlasuurune jupp ingverijuurt, koorituna
    • 0,5 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor

Valmistamine

Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana mõlemalt poolt soola ja pipraga ning aseta seejärel ahjuvormi (naha pool üleval). Mikserda või koriandriga ühtlaseks seguks ning määri see kana nahale, pista pisut ka naha alla. Vala vormi kookospiim ja puljong. Lisa viilutatud tšilli, ingveriviilud ja laimimahl ning –koor. Pruunista kana grillrežiimil 250 kraadi juures mõned minutid ehk seni kuni nahk kergelt jume omandab. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta kana tavarežiimil (keskmisel siinil) kaane all 60-70 minutit.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun