Taljesõbralik šašlõkk kalkuni kintsulihast
Siin retseptis on ühendatud kõik – maitsev liha, värske salat ning maitsv päikesekuivatatud tomatitest valmistatud kaste. Niisiis saate lihtsa vaevaga valmistada korraliku (ja mis kõige tähtsam taljesõbraliku!) lõuna- või õhtusöögi! Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
Šašlõkk
- 400 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
- 1 apelsin
- 100 g maitsestamata jogurtit
- värskeid piparmündilehti (soovi korral salveid)
- 1 küüslauguküüs
- 2 spl rapsiõli
- Soola, musta terapipart
-
Salat
- 6 kirsstomatit
- 100 g värsket kurki
- rukolat
- peedilehti (soovi korral)
- frillice-lehtsalatit
- 1 spl oliiviõli
-
Kaste
- 30 g päikesekuivatatud tomateid
- 50 g purustatud tomateid
- 2 küüslauguküünt
- 1 spl oliiviõli
Valmistamine
Lõika kalkunikintsulihast 5 cm suurused kuubikud, vala peale maitsestamata jogurt, riivitud apelsinikoor, värskelt pressitud apelsinimahl ja tükeldatud värske piparmünt. Purusta küüslauk ning lisa õliga teistele komponentidele. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga.
Masseri kätega mõne minuti jooksul liha, et marinaad imenduks ja lase seista 1-3 h. Seejärel torka liha külmas vees leotatud puutiku otsa ja grilli kuumal söegrillil u 10 minutit või seni, kuni liha on korralikult läbi küpsenud. Võid grillimise ajal sütele visata külmas vees leotatud lepa- või õunalaastu, et anda lihale head suitsumaitset.
Serveeri liha viilutatud värske kurgi, poolitatud kirsstomatite, lehtsalati, rukola ja peedilehtedega. Vala peale head oliiviõli. Kastme valmistamiseks aseta kastme komponendid kannu ja püreesta saumiksriga — soovi korral lisa veidi soola, hakitud piparmünti või salveid. Samuti võib šašlõkile kaunistuseks lisada küüslaugujuuri või värsket karulauku.
Võrreldes rinnafileega on kalkunikintsuliha väiksem oht liha üle küpsetada!