4-le
35 min
Pirukad
Lihtne
Tatra-suitsukanapirukas
Üpris lihtsalt ja kiirelt valmiv pirukas, mida on mõnus ampsata sooja köögiviljasupi või hommikukohvi kõrvale. Üks tatrane pirukas on ka igati sobilik peatselt saabuva Vabariigi aastapäeva puhul ahju pista. Retsept ja foto Andra Kalda.
Koostisosad
-
- 500 g lehttainast
- 100 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba, hakituna
- 100 g juustu, riivituna
- 1 sibul
- 2 dl keedetud tatart
- soola
- õli praadimiseks
Valmistamine
Jaota tainas kaheks ja rulli kaheks ühesuuruseks õhukeseks ristkülikuks. Puhasta sibul, viiluta ja prae klaasijaks. Sega kokku tatar, hakitud suitsukana, riivjuust ja praetud sibul. Maitsesta soolaga. Laota üks osa rullitud tainast ahjuplaadile, tõsta peale täidis ning kata teise rullitud tainaplaadiga. Suru servad kahvliga kokku. Lõika tainale terava noaga sälgud sisse. Küpseta 210 kraadi juures 15-20 minutit ehk seni kuni pirukas on pealt kuldne.