4
20 min
Hommikusöögid
Tatrapuder porgandi ja hakklihaga
Mõnus nostalgiline toit, mis valmib ääretult kiirelt, kuid samas on vägagi toitev! Seesuguselt valmistatud puder sobib hästi toekaks lõuna- või õhtusöögiks.
Koostisosad
-
- 5 dl vett
- 200 g tatart
- 0,5 tl soola (tatra keetmiseks)
- 1 suurem porgand
- 200 g Rannamõisa hakklihasegu broileririnnafileest või meelepärast linnuhakkliha
- 1 sl värskelt hakitud tilli
- 1 sl röstsibulat
- 1 sl võid
- soola, pipart
- võid, tilli (serveerimiseks)
Valmistamine
Lase vesi potis keema. Samal ajal loputa tatar korralikult voolava vee all ning aseta siis potti keevale veele seltsiks. Lisa sool. Alanda kuumust, et vesi vaikselt podiseks. Riivi porgand peene riivipoolega ning lisa samuti potti. Keeda seni, kuni kogu vedelik on imendunud, selleks kulub ca 10-15 min.
Vahepeal prae hakkliha pannil roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga.
Kui puder on valmis, lisa segades juurde till, röstsibul ja või. Kõige viimasena sega juurde hakkliha. Maitsesta lõplikult ning serveeri!
Foto: Ragne Värk