postthumb
8
50 min
Pirukad

Tervislik ahjupirukas kalkuniga

Seda vormirooga sobib süüa nii kuumalt kui külmalt. Tervislik ja madala energiasisaldusega eine, mida sobib hästi ka järgmiseks päevaks tööle kaasa pakkida, soovitab dietoloog Henri Ruul.

 

Fotod: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa jahutatud kalkuni rinnafileed
    • 100 g külmutatud spinatit
    • 4 muna
    • 100 g täisterakaerahelbed
    • 2 küüslauguküünt
    • meresoola, pipart
    • võid

Valmistamine

Purusta blenderiga kaerahelbed, küüslauk ja spinat. Tükelda kalkuni rinnafilee võimalikult väikesteks tükkideks. Lisa munad, maitsesta ja sega kõik ühtlaselt kokku.

Määri küpsetusvorm (26 cm läbimõõduga) võiga ning vala segu küpsetusplaadile. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta 40 minutit.

Võid pirukasse lisada enne küpsetamist veel
riivitud köögivilju - peeti, porgandit, kapsast.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun