postthumb
5
Pearoog

Tiziana kalkun

Kokaraamatu “Nami-Nami. Maailma maitsed 1” autor Pille Petersoo jagab linnulihablogis oma uuest raamatust pärit lihtsat kalkunirooga, mida pakkus talle reisil olles ühe Toscana agriturismo perenaine, Tiziana. See on imelihtne kalkuniroog! Retsept: Nami-Nami. Maailma maitsed 1 / Pille Petersoo.

 

Foto: Juta Kübarsepp

Koostisosad

    • 800 g kalkuni kintsuliha
    • soola ja musta pipart paar
    • küüslauguküünt
    • mõned salveilehed
    • paar rosmariinioksa
    • külmpressitud oliiviõli
    • klaasike kuiva valget veini (Itaalia oma, loomulikult)

Valmistamine

Lõika kalkuniliha suurteks kuubikuteks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa hakitud salvei, küüslauk, rosmariin ja tubli sorts oliiviõli. Mudi lihatükid kergelt läbi. Pane kaanega ahjupotti. Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni kalkuniliha on pehme – selleks kulus umbes tund-poolteist. Poole hautamise peal vala ahjupotti klaasike veini.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun