5
Pearoog
Tiziana kalkun
Kokaraamatu “Nami-Nami. Maailma maitsed 1” autor Pille Petersoo jagab linnulihablogis oma uuest raamatust pärit lihtsat kalkunirooga, mida pakkus talle reisil olles ühe Toscana agriturismo perenaine, Tiziana. See on imelihtne kalkuniroog! Retsept: Nami-Nami. Maailma maitsed 1 / Pille Petersoo.
Koostisosad
-
- 800 g kalkuni kintsuliha
- soola ja musta pipart paar
- küüslauguküünt
- mõned salveilehed
- paar rosmariinioksa
- külmpressitud oliiviõli
- klaasike kuiva valget veini (Itaalia oma, loomulikult)
Valmistamine
Lõika kalkuniliha suurteks kuubikuteks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa hakitud salvei, küüslauk, rosmariin ja tubli sorts oliiviõli. Mudi lihatükid kergelt läbi. Pane kaanega ahjupotti. Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni kalkuniliha on pehme – selleks kulus umbes tund-poolteist. Poole hautamise peal vala ahjupotti klaasike veini.