4
1 h
Lõunasöök
Lihtne
Tomati-kanahautis
Kodune kanahautis, mida serveeri kartuli, riisi, tatra või mõne muu meelepärase lisandiga.
Koostisosad
-
- 1 kg Rannamõisa jahutatud broilerikintsu (kondi ja nahaga)
- soola, pipart, suhkrut, õli
- 1 sibul
- 5 küüslauguküünt
- 1 suurem paprika
- 1 tl tšillihelbeid
- 2 purki purustatud tomateid
- kimp värsket koriandrit
Valmistamine
Maitsesta kanaliha soola ja pipraga. Kuumuta paksupõhjalises potis paras sorts õli ja pruunista liha mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kõrvale.
Tükelda sibul, küüslauguküüned ja paprika. Samal pannil, kus pruunistasid kanaliha, kuumuta taas pisut õli. Prae sibulatükid pannil klaasjaks. Poole pealt lisa küüslauk ja paprika. Kuumuta minutijagu, seejärel lisa tšillihelbed ja purustatud tomatid. Sega läbi, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning tõsta potti eelnevalt pruunistatud kanatükid. Lase segul kiirelt keema tõusta ja hauta siis kaane all 40-45 minutit. Haki koriander ja lisa 5 minutit enne valmimise lõppu hautisele. Maitsesta lõplikult ja serveeri.