Tomati-kapsahautis
Lihtne kodune hautis, millele lisatud purustatud tomatid muudavad selle roa pisut erilisemaks. Serveeri seda rooga iseseisvalt või siis keedukartuli või tatraga.
Koostisosad
-
- 150 g porgandit
- 450 g värsket kapsast
- 1 sibul
- 100 g suitsupeekonit
- 450 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkunikintsuliha (või muud meelepärast linnuhakkliha)
- 2 tl paprikapulbrit
- kimbuke värsket tilli
- ca 5 dl kanapuljongit
- 2x400g purustatud tomateid
- soola, pipart, suhkrut
- õli
Valmistamine
Koori porgand ning viiluta. Lõika kapsas peeneteks ribadeks. Haki sibul ja peekon tükkideks.
Prae peekonitükke paksupõhjalises potis ning kohe, kui rasv hakkab tekkima, lisa hakkliha. Prae seni, kuni hakkliha roosakas värvus kaob. Tõsta kogu segu potist. Kuumuta samas potis pisut õli ning prae sibulatükke umbes minutijagu, seejärel lisa porgandiviilud ja kapsaribad. Lisa ka hakklihasegu ja sega juurde paprikapulber ja hakitud till. Lisa puljong ja purustatud tomatid. Maitsesta ning keeda madalal kuumusel kaane all 30 minutit ehk seni kuni porgand ja kapsas on pehmed. Maitsesta lõplikult.