Tomatitega grillitud toorvorstiroog
Šašlõkivorstid on äärmiselt maitsvad – maitserikkad, mahlased, kuid samas madala rasvasisaldusega. Nendest samadest toorvorstidest saab lihtsasti valmistada ühe suurepärase vormiroa, mis valmib kiirelt.
Koostisosad
-
- 600 g kartuleid
- 1 porru, valge osa
- 4 küüslauguküünt
- 500 g Rannamõisa šašlõkitoorvorste kalkunilihast
- soola, pipart
- oliiviõli
- kimp oreganot
- 2 tomatit
Valmistamine
Viiluta kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning aseta siis kartuliviilud õliga piserdatud ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga.Selle peale pane viiludeks lõigatud porru ja viilutatud küüslauguküüned. Aseta peale toorvorstid. Laota siis peale oregano ning tomativiilud. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit. Seejärel küpseta grillrežiimil seni, kuni toorvorstid jumekaks muutuvad.
NB! Lisa vormi ka keedetud bataate ja porgandeid
Foto: Ragne Värk