Toorjuustuga täidetud kalkunipallid kinoa ja peediga
Inimese üks oluliseks organiks on süda. Organina paneb süda vere liikuma üle kogu keha. Ta ei puhka kunagi, vaid töötab ka siis, kui jalad seinale viskame. Süda hoiab meid elus, seetõttu tuleb südame eest hästi hoolitseda. Suurt rolli mängib selle juures toidulaud. Kusjuures see ei piirdu kaugeltki ainult kasulike antioksüdantide ja kiudainetega. Uuringute kohaselt parandab südametööd ka peedi tarbimine. See tugevdab vereloomet, veresooni ja võib aidata langetadeda kõrget vererõhku, rääkimata mitmetest teistest kasuteguritest. Just kiudaineid, peeti ja teisi kasulikke toitaineid annab see toorjuustuga täidetud kalkunipallide retsept. Proovi järgi.
Koostisosad
-
- 150g kinoad
- 450g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
- 50g toorjuustu
- Värsket salatisegu
- Keedetud peeti
- Fetajuustu
- 2 küünt küüslauku
-
Maitsestamiseks
- kurkumit, paprikat, meresoola ja pipart
- Õli
Valmistamine
Keeda kinoa pakendil oleva juhiste järgi (loputa vees, seejärel keeda 15min). Samal ajal valmista hakklihapallid – haki küüslauk, sega juurde kalkuniliha ja maitsesta kurkumi, paprika, meresoola ja pipraga. Vormi kalkunipallid, pannes keskele lusika otsaga toorjuustu. Veereta lihapallid käte vahel valmis ja aseta kuumale pannile. Prae mõned minutid mõlemalt poolt. Serveeri värske salat koos fetajuustu tükkidega, sinna kõrvale kinoa, kalkunipallid ja riivitud keedupeet. Head isu!
Üks portsjon sisaldab kõigest 375 kcal!