6
1 h 40 min
Pearoog
Lihtne
Toorjuustune ahjukana
See kana valmib justkui iseenesest: vaja on vaid linnuliha maitsestada, lisada ahjuvormi vajalikud komponendid ning siis juba roog ahju küpsema pista!
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud broiler
- soola
- 1 dl heledat õlut
- 200 g toorjuustu
- 1 sl mett
Valmistamine
Loputa broileri voolava vee all ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kana seest ja väljast soolaga kokku. Pane ahjuvormi (pigem väiksemasse, et kana täpselt ära mahuks). Pane kaussi ülejäänud ained ning mikserda ühtlaseks. Vala segu kana juurde, kata vorm kaanega ning küpseta 190 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Õlle asemel võid kasutada ka siidrit ning sellisel juhul jäta mesi lisamata!