Ürdise pähklikattega broileririnnak
Sel viisil valmistatud broileririnnakut on hea leiva-saia peale lõigata. Tulemus on tervislik ja väherasvane, mistõttu sobib hästi kaalunumbri jälgijatele asendamaks tavapärast vorsti-juustu. Värsked ürdid võib asendada ka kuivatatud maitsetaimedega ning katsedada võib erinevate maitsetega – basiilik, majoraan, salvei jt.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 500 grammine Rannamõisa jahutatud broileririnnak
- 1 munavalge
- 50 g soolatud maapähkleid
- 1 peotäis värsket hakitud tüümiani
- 1 peotäis värsket hakitud oregano
- soola, pipart
- õli (ca 3 sl)
Valmistamine
Haki pähklid ja sega hakitud ürtidega. Klopi munavalge 0,5 tl soolaga kergelt vahule. Kasta rinnakut mõlemalt poolt munavalges ja tõsta siis ahjuplaadile või vormi. Vajuta ürdi-pähklisegu lihale, raputa peale soola ja pipart ning nirista õli peene joana üle kogu rinnaku pealmise pinna. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit, alanda kuumus 180-le ja lase veel ca 15 minutit küpseda.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)