Ürdivõiga kalkunimaks
See retsept on lihtne. Tuleb vaid kalkunimaks pannil valmis küpsetada, ürdivõi kokku segada ning siis need kaks omavahel ühendada. Sulavõiga maitsestatud maksaroa kõrvale sobib hästi köögiviljapüree. Soovitusena pakume juurde ühe maitsva kaalika-lillkapsapüree.
Maksa valmistamise nippe leiad siit: 6 nippi maksa valmistamiseks
Koostisosad
-
- 500 g Rannamõisa jahutatud kalkuni- või pardimaksa
- piima (maksa leotamiseks)
-
Ürdivõi
- 75 g toasooja võid
- 1 küüslauguküüs
- suu kimp värsket tilli
- 0,5 tl soola
-
Kaalika-lillkapsapüree
- 400 g kaalikat (kooritud kogus)
- 500 g lillkapsaõisikuid
- 2 sl võid
- soola
- kookospiima
Valmistamine
Eemalda maksalt üleliigsed kelmed ning seejärel pane maksatükid piima sisse likku 30 minutiks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga maks kuivaks. Mikserda omavahel ühtlaseks ürdivõi komponendid. Prae maksatükid õliga piserdatud pannil (kõrgel kuumusel) mõlemalt poolt valmis. Pane kaussi. Sulata madalal kuumusel ürdivõi ning sega see maksatükkidega. Serveeri koos köögiviljapüreega.
Kaalika-lillkapsapüree: Keeda soolaga maitsestatud vees kaalikatükid ja lillkapsas pehmeks. Nõruta, lisa juurde või ning püreesta ühtlaseks, vahepeal lisa kookospiima nii palju, kuni saavutad sobiva paksusega püree. Vajadusel maitsesta.