Värske salat krõbeleiva ja grillkanaga
Maitsev salat, mis on hea külmkapitühjendustoit. Peenramaalt korja tomatid ning külmkapist otsi üles eelmise päeva grillimisest järelejäänud grill-liha ja keedetud kartulid. Samuti on hea siin toidus ära kasutada kõvemat leiba, mis röstitult salati tippu kroonib.
Kastme valmistamiseks on kaks võimalust. Vanaema retsepti järgides sega salatisse (enne leiva lisamist) hapukoor ja veidike majoneesi. Veidi tervislikuma tulemuse saamiseks aga piserda salatile oliiviõli ning palsamiäädikat!
Koostisosad
-
- 3 tomatit
- suur peotäis salatilehti
- 75-100 g juustuviile, väiksemaks tükeldatuna
- 2-3 keedetud kartulit, tükeldatuna
- 150-200 g grillitud linnuliha, tükeldatuna
- 2-3 leivaviilu
- soola, pipart, suhkrut
- oliiviõli, palsamiäädikat
Valmistamine
Lõika tomatid sektoriteks ning sega kokku salatilehtede, juustuviilude, tükeldatud kartuli ning grill-lihaga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Nirista salatile veidi oliiviõli ning palsamiäädikat (soovi korral valmistasalat eelnevalt mainitud hapukoore-majoneesiseguga). Rösti leivad, murra seejärel väikesteks tükkideks ning aseta salatile.