Veidi teistmoodi pastaroog – maksapasta!
Roa nimi võib esialgu küll küsimusi tekitada, kuid kellele maks meeltmööda, siis tasub ka seda retsepti proovida. Lihtsalt ja kiirelt valmiv lõuna- või õhtusöök.
Koostisosad
-
- 300 g Rannamõisa broilerimaksa
- piima (maksa leotamiseks)
- 1 sibul
- 100 g toorjuustu
- parmesani juustu, riivituna (2 sl + peale raputamiseks)
- 300 g spagette
- soola, pipart
Valmistamine
Pane maks piima sisse likku vähemalt tunnikeseks. Seejärel kuivata majapidamispaberiga ning prae õliga piserdatud kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta korraks kõrvale. Viiluta sibul ning prae samal pannil klaasjaks, pane juurde maks ning lisa kergelt segades pannile toorjuust ja 2 sl parmesani. Maitsesta.
Maksa valmistamise ajal keeda spagetid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta, kuid säilita umbes pool klaasi pastakeeduvett. Seejärel tõsta pasta pannile maksa juurde. Sega kõik kokku, raputa peale parmesani ning serveeri koheselt.
Kui pasta liialt kuivaks tõmbub, siis lisa roale juurde
eelnevalt kõrvalepandud pastakeeduvett!
Foto: Ragne Värk