Veinikastmega kaetud pardifileelõigud
Siit jällegi üks lihtsasti ja mis kõige olulisem kiirelt ja ilma vaevata valmiv pardiliharoog. Seekord serveerin Teile pardirinnafilee õhukesi kergelt roosakaid viile veinikastmega – ei miskit uhkustamist, ehtsad maitsed ongi kõige paremad.
2 Rannamõisa Jahutatud pardirinnafileed
meresoola, pipart
Veinikaste:
2 dl punast veini
4 dl keeva vett
0,5 kanapuljongikuubikut
0,5 sibulat
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
0,5 sl mett
2 sl sojakastet
1 dl külma vett
2 tl maisitärklist
Pardifilee valmistamisekskuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga nahale sisse umbes 1cm vahega sisselõiked (jälgi, et ei kahjusta pardiliha). Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Küpseta liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista ka küljed. Aseta fileed fooliumile raputa peale meresoola ja pipart ning paki nad ükshaaval fooliumisse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 5-10min. Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks. Seejärel raputa filee meresoolahelvestest puhtaks.
Koostisosad
-
- 400 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
- 1 porru
-
Kaste
- 3 sl sojakastet
- 1 sl suhkrut
- 2 sl sake riisiveini
- 3 sl mirini kastet