Vitamiinid toidulaualt: Röstitud kikerherne-kanasalat
Enne kui kevadise vitamiinikuuri käsile võtad, heida pilk peale oma toidulauale. Täisväärtuslik ja tervislik toit on parim võimalus toitainete puuduse vältimiseks. Just vitamiini- ja toitainerikas on ka see retsept, kuhu huvitavat krõmpsu lisavad ahjus “röstitud” kikerherned. Kevadisele toidulauale sobib see hästi!
Koostisosad
-
- 300 g (või 2 keskmist tükki) Rannamõisa broilerifileed
- 1 konserv kikerherneid
- Avokaadot
- Kaks tomatit
- Värskeid salatilehti
- Punast sibulat
- Sidrunit
- Meresoola ja pipart
- Soovi korral tortilla
Valmistamine
Kuumuta ahi 150⁰C. Kurna kikerherned, kuivata majapidamispaberiga ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga (või lisaks mõne oma lemmiku ürti-vürtsiga). Seejärel küpseta ahjus kuni krõbedad. Selleks kulub ligikaudu 20-25 minutit. Samal ajal prae pannil pöidlasuurused broilerfilee tükid. Lõika kõrvale avokaado, tomat, sibul ja värsket rohelist salatit. Maitsesta ja pressi peale värsket sidrunimahla.
Järgmiseks tööpäevaks saab salati lihtsalt wrapi sisse keerata ning tervislikuks lõunaks kaasa pakkida.
Head isu ja tervislikku kevadet!
Järgmisel päeval on hea järgi jäänud salatit wrapi sees kasutada!