Vitamiinisalat avokaadopüree, pošeeritud muna ja toorsuitsusingiga
See salat on ideaalne kevadisel ajal – siis, kui soovite miskit, mis nälja peletaks, aga samas miskit, mis mõjuks kergelt organismile. Avokaadopüree valmistamiseks soeta koju küpsed avokaadod või siis lase tooretel ja kõva viljalihaga avokaadodel kodus paar päeva eelnevalt toatemperatuuril seista.
Koostisosad
-
- 2 peotäit salatit
- 150 g Rannamõisa toorsuitsu kalkunirinnafileed
- 2 muna
-
Avokaadopüree
- 1 suur küpse avokaado
- 2 sl sidrunist pressitud mahla
- 2 sl oliiviõli
- soola, pipart, mett
Valmistamine
Püree valmistamiseks pane avokaado viljaliha kaussi, lisa ülejäänud ained ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta soola, pipra ja meega. Jaota salatilehed kahele taldrikule. Lõika toorsuitsufilee õhukesteks viiludeks ning laota salatilehtedele. Pane lusikaga taldrikule ka avokaadopüree tupsud.
Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi potis keema, lisa äädikas ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Aseta munad salatile kõige peale. Raputa peale soola ja pipart ning söö koheselt!
Siin salatis võid toorsingi asemel kasutada ka grillimisest järelejäänud liha!